Investeerders overzicht

Investeerders, business angels en informal investors zijn met grote regelmaat te vinden via de (netwerk)-organisaties uit het volgende overzicht (in alfabetische volgorde):

 1. BAN (Business Angels Netwerk) Nederland
  www.bannederland.nl

  Een landelijke koepelorganisatie van partijen die business angels en ondernemers bij elkaar brengt. Ze faciliteert haar deelnemers bij het tot stand brengen van deals zonder daarbij zelf op te treden als matchmaker. Voor onze zuiderburen is er een netwerk van business angels dat is gericht op Vlaanderen.
 2. BiD Network
  www.bidnetwork.org

  Internationaal netwerk en tussenschakel tussen ondernemers en investeerders. Richt zich met name op opkomende markten en gebieden.
 3. De Investeerdersclub
  www.deinvesteerdersclub.nl

  Deze club regelt regelmatig bijeenkomsten voor ondernemers en investeerders en durft ook nog actief te zijn in het starterssegment. Helaas bleek de club voor ons niet zo toegankelijk. We zochten vriendelijk contact voor een kennismaking maar kregen per e-mail te horen dat er “geen interesse voor danwel belang bij is.”
 4. Investormatch
  www.investormatch.nl
  Het grootste investeerdersnetwerk van Nederland. Ondernemers met een serieus plan die op zoek zijn naar een informal investor of een investeringsmaatschappij kunnen deze vaak direct aan investeerders en investeringsfondsen presenteren.
 5. Leapfunder
  www.leapfunder.com
  Biedt een platform waarbij startups online kunnen pitchen bij business angels. Richt zich op internationale markt maar werkt vanuit Amsterdam en heeft vanuit daar al verschillende Nederlandse startups van kapitaal voorzien.
 6. Maxwell Group Amsterdam
  www.maxwellgroup.nl

  Bieden ondersteuning op het gebied van consultancy en kapitaal. Werken vanuit Amsterdam en zijn gericht op innovatieve bedrijven.
 7. Meesters van de Toekomst
  www.meestersvandetoekomst.nl

  Een netwerk dat sinds 1996 bestaat en zich richt op ondernemers in Oost Nederland en alle investeerders daarbinnen en daarbuiten. Is (mede) opgezet door Oost NV.
 8. Mind Hunter
  www.mindhunter.nl

  Eigen investeringsmaatschappij die naast het eigen fonds ook ondersteuning biedt bij het vinden van externe investeerders. Werken zowel regionaal als internationaal.
 9. Money Meets Ideas
  www.moneymeetsideas.nl

  Platform waar ondernemers investeerders kunnen vinden. Onderdeel van Schretlen, dat zelf een vermogensbank is van de Rabobank. Zijn jarenlang actief en geven nog regelmatig workshops en pitches.
 10. Nextstage
  www.nextstage.nl

  Organisatie die zich richt op het ondersteunen van (innovatieve) starters en regelmatig workshops en elevator pitches organiseert voor ondernemers en investeerders.
 11. Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland
  www.omfl.nl

  De organisatie die investeerders en ondernemers weet te verbinden in Flevoland.